друкувати


Боєприпаси посортувати і вивезти

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-15 11:08:04
В рамках заходів з підвищення живучості та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз та складів зберігання ракетного палива Південного оперативного командування з 61-го арсеналу у Лозовій на Харківщині вже вилучено майже 630 тонн боєприпасів.

Так, протягом минулого тижня на 61-му арсеналі Південного оперативного командування, розташованого у Лозовій на Харківщині, тривали роботи із сортування боєприпасів різної номенклатури, а також обробки окремих ділянок технічної території та мінералізованих смуг навколо сховищ з боєприпасами гербіцидами. Також силами особового складу арсеналу за підтримки "Укрзалізниці" проводиться переміщення залізничним транспортом боєприпасів до інших військових частин. На сьогодні загальна вага вилучених боєприпасів складає майже 630 тонн, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

У той же час на 62-му арсеналі Південного оперативного командування, що на Кіровоградщині, головні зусилля були спрямовані на виконання робіт на технічній території з обслуговування боєприпасів та їх переміщення з прирейкової зони. Особовим складом арсеналу переміщено та обслуговано понад 260 тонн боєприпасів.

На інших вибухонебезпечних об’єктах оперативного командування тривали роботи з викосу трави та підтримання в належному стані мінералізованої смуги навколо сховищ.

З метою виконання комплексу профілактичних заходів щодо запобігання пожежам на цих об’єктах постійно відбуваються планові тренування пожежних розрахунків, відповідні заняття з посадовими особами, у військовослужбовців приймаються заліки зі знання основних положень пожежної безпеки.

Під час нещодавно проведеного на 62-му арсеналі тренування командувач військ Південного оперативного командування генерал-лейтенант Петро Литвин звернув особливу увагу командирів військових частин на здатність особового складу пожежних підрозділів до швидких та адекватних дій, адже відповідальне ставлення до виконання службових обов’язків стає ще більш актуальним саме у літній період.

Там, де стан пожежної безпеки відповідає нормативним вимогам, де боєздатність пожежних підрозділів підтримується регулярними тренуваннями, а наявність і справність засобів зв’язку, пожежної техніки, протипожежного водопостачання не викликає дорікань, вірогідність виникнення надзвичайної ситуації стає дуже малою, – підкреслив генерал-лейтенант Петро Литвин.

Обговорити на форумі