друкувати


ТРК НТК: Події дня. 14.07.09 (телепрограма)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-15 09:33:14
Вже традиційно до Дня міста, яке Коломия відзначає 19 серпня, міська рада проводить низку організаційних підготовчих заходів. З цього приводу прослухайте звернення секретаря міської ради Ігоря Граділя.

Минулого тижня Коломийщина сильно потерпіла від природної стихії. Кількома селами району пройшов сильний град. В результаті, за попередніми даними, знищено посіви на понад дев’ятистах гектарах. Але, насправді, шкоди завдано на значно більших площах. Побачив результати градобою наш журналіст Богдан Малецький.

В Україні заборонено зберігання порнографії. Законопроект від 24.09.2008 було прийнято 11.06.2009 на 3 сесії 6 скликання Верховної Ради України 343 депутатами з 428 зареєстрованих. Як повідомляє сайт ВРУ, ініціаторами законопроекту виступили Тимошенко Ю.В. та Кабмін, головним комітетом - Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Зокрема, участь взяли Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, Комітет з питань бюджету та Комітет з питань європейської інтеграції. Так, стаття 301 Кримінального кодексу України, де визначається відповідальність за ввезення, виготовлення, збут та розповсюдження предметів порнографічного характеру, додається словом "зберігання". Тепер текст частини 1 статті 301 ККУ гласить: "…ввезення в Україну творів, зображень або інших предметів порнографічного характеру з метою збуту чи розповсюдження або їх виготовлення, зберігання, перевезення чи інше переміщення з тією самою метою, або їх збут чи розповсюдження, а також примушування до участі в їх створенні - караються штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією порнографічних предметів та засобів їх виготовлення і розповсюдження". Одначе, закон вимагає суттєвих пояснень в галузі об’єкту заборони. Детальніше зміни коментує начальник служби боротьби з економічною злочинністю Едуард Гануляк.

Теплі сонячні ванни не завжди корисні для здоров'я, застерігають фахівці. Ультрафіолетове проміння може спричинити певні захворювання шкіри та безповоротне старіння рогівки ока. Така хвороба як меланома в Україні у 95% випадків закінчується летально. Косметологи радять в міру користуватися послугами солярію. Про те як правильно засмагати, дивіться в сюжеті.

Запастися адреналіном та енергією тепер можна за допомогою пейнтболу. Цей вид активного відпочинку набув в Україні неабиякої популярності. Вже більше двох років в пейнтбол можна пограти і в Коломиї. В місті створили пейнтбольний клуб під відкритим небом.

У 2010 році виповнюється 600 років першої літописної згадки про існування села Ліски, Коломийського району. До цієї дати заплановано видання буклету "Історія села Ліски". В серпні цього року своє 100-річчя з дня заснування відзначатиме Лісківська школа. Оргкомітет запрошує земляків, які народилися та виростали у Лісках, а зараз проживають на Коломийщині, прибути на попередню зустріч для обговорення плану святкувань. Організаційні збори відбудуться 19 липня о 12.30 год. біля музею Писанки в Коломиї.
Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі