друкувати


Петро Слободян: Хочу, щоб футбольні традиції примножувались

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-14 01:35:37
Уже третій рік поспіль з ініціативи заслуженого майстра спорту, володаря Кубка кубків і Супер кубка УЄФА, чемпіона Європи серед молодіжних команд 1976 року, чемпіона СРСР 1977 року в складі "Динамо" (Київ) Петра Слободяна проводиться футбольний турнір на кубок його імені серед найсильніших команд Коломийського району.

Турнір стартує у його рідному селі Шепарівцях у день святих апостолів Петра і Павла. Ось і вчора на стадіоні в Шепарівцях з самого ранку почали збиратись спортсмени і шанувальники футболу. Цього разу всіх випробовувала на стійкість погода. Бо одна справа вболівати за улюблену команду при ясному сонечку, а зовсім інша – кричати "Гол!" під проливним дощем. Усе таки, як йдеться у відомому фільмі, турнір мав відбутись за будь-якої погоди. Помірятись силами за кубок відомого футболіста приїхали футбольні команди з Раківчика, Лісної Слобідки, Товмачика і Іванівців. Звичайно, вийшли на поле й господарі, команда Шепарівців, за яку цього разу виступав син Петра Слободяна.

Не зважаючи на те, що урочисте відкриття турніру відбувалось під парасолями, усіх тепло привітали заступник голови РДА Богдан Болюк, начальник відділу молоді і спорту РДА Василь Козоріз, сільський голова Іван Терпелюк, сам ініціатор футбольних змагань Петро Слободян. Усі бажали перемоги сильнішим, але своїй команді натякали не втрачати здобутий торік кубок славного земляка.

Так воно врешті і сталось. Після напружених поєдинків, яким дощ тільки додавав азарту, перемогу святкувала команда Шепарівців. А Петро Слободян, вітаючи їх, висловив побажання, щоб футбольні традиції в краї не обмежувались цим чи подібними турнірами, щоб вихованці коломийського футболу гідно виступали на найвищих спортивних аренах світу у складі найвідоміших футбольних клубів.

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі