друкувати


Як дітей оздоровлюєте?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-14 11:53:19
Питання збереження життя та здоров’я дітей під час оздоровчої кампанії 2009 року розглядали вчора у студії селекторних нарад ВАТ "Укртелеком", на Всеукраїнській селекторній нараді з питань проведення оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2009 року під головуванням Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрія Павленка.

Від обласної державної адміністрації у Всеукраїнській селекторній нараді взяли участь ряд посадовців, представників освіти та медицини. Було розглянуто питання щодо посилення відповідальності керівників дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, вихователів та інших працівників закладів за життя і здоров’я дітей, використання та збереження мережі дитячих оздоровчих закладів, своєчасного фінансування тощо, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Довідка: Для фінансового забезпечення оздоровчої кампанії 2009 року заплановано використати 16 377 476 грн. За даними Головного управління статистики в області кількість дітей віком від 7 до 17 років станом на 01.06.2009р. становить 188 142 особи. Організованим відпочинком та оздоровленням у поточному році за рахунок різних джерел фінансування заплановано охопити якомога більшу кількість дітей, які потребують соціальної уваги та підтримки (інформація згідно доведених форм додається).

З метою контролю за створенням безпечних умов для перебування дітей в оздоровчих закладах, станом готовності оздоровчих закладів області до початку літньої оздоровчої кампанії робочою групою обласної державної адміністрації з 4 по 8 травня поточного року здійснено перевірки підготовки таборів до оздоровлення дітей влітку 2009 року. Результати проведеної роботи заслухано 21 травня 2009 року на засіданні Координаційної ради облдержадміністрації з питань відпочинку та оздоровлення дітей.

З 7 по 17 липня 2009 року контролюючими органами (управління у справах сім’ї та молоді, освіти і науки облдержадміністрації, головні управління охорони здоров'я, економіки облдержадміністрації, Головне управління Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій в області, санітарно-епідеміологічна станція області, територіальне управління Держгірпромнагляду по Івано-Франківській області, управління Державного комітету України у справах захисту прав споживачів в області) здійснюється планова перевірка стаціонарних оздоровчих закладів області, особлива увага зосереджена на безпеці перебування дітей у таборах, нормах та якості продуктів харчування, проведенні виховної роботи тощо.


Обговорити на форумі