друкувати


Знає все про село комп’ютер

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-14 11:17:32
Вчора у селі Фитьків Надвірнянського району, під час приїзду голови Івано-Франківської ОДА Миколи Палійчука, було презентовано електронну програму погосподарського обліку сільських та селищних рад, розроблену кілька років тому фахівцями обласного Головного управління статистики.

У 2007 році новинка перемогла на всеукраїнському конкурсі та взята до впровадження по всій Україні. На Прикарпатті нею користуються 103 сільські ради. А Надвірнянський район, зокрема село Фитьків стали пілотними для запровадження новинки. Та й в районі аби користуватися і електронним помічником, вже відбулася стовідсоткова комп’ютеризація.

Тепер, аби видати мешканцям села якусь довідку, не потрібно довго шукати потрібні дані у величезних книгах. За кілька хвилин комп’ютер видасть інформацію про кількість мешканців в тому чи іншому господарстві, кількість тварин, розмір площі землі в користуванні і т ін. Та й інформацію, що колись довго вносили в книги, тепер поновлюється досить швидко. У планах надвірнянців провести до кожного села Інтернет, аби працівники сільських рад не їздили щоразу в область здавати різноманітні звіти, а передавали їх по електронній пошті.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі