друкувати


М.Савчук, два Герої і повний зал шанувальників

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-13 05:37:00
У неділю, на свято Петра, заслужений артист України, краєзнавець і сміхованець Микола Савчук мав у Народному домі ювілейний бенефіс.

Як у старі добрі часи, зал був запакований публікою вщерть, з балконом і проходами включно, — хто ж бо не знає цього непогамовної енергії чоловіка? Кожен хотів отримати свою порцію гарного настрою, залишивши власні гризоти за порогом.

П’ятдесятилітній ювіляр удостоївся багатьох шанобливих слів, привітань та подарунків.

Віншували Савчука з полуднем віку керівники району й міста на чолі з головою РДА Михайлом Вінтоняком та мером Юрієм Овчаренком. Єпископ Микола Сімкайло побажав винуватцеві бенефісу довгих плідних років життя й наснаги. Голова "Просвіти" Василь Глаголюк привіз з Києва відзнаку головного управління "Просвіти" — медаль "Будівничий України".

Привітати відомого краєзнавця приїхав зі Львова академік Василь Лизанчук.

Теплі й зворушливі слова пролунали на адресу ювіляра з уст Героя України Василя Ткачука. Але одним Героєм не обійшлося: почесним гостем на ювілейному вечорі був видатний поет і державний діяч, також Герой України Дмитро Павличко. Наш видатний земляк по-свояцьки попліскував ювіляра по плечу, відзначивши його великий внесок у відродження етнографічної і фольклорної спадщини предків. Навіть хриплуватим голосом затягнув зімпровізовану "коломийку": "Ти — Микола, я — Дмитро...".

Надійшли вітання від обласної влади. Ну, і звісно ж, серії вітань чергувалися з концертно-гумористичними номерами. Бо Савчука без гумору уявити неможливо як гетьман без клейнодів батога. Його гуморески читали відомі гумористи з Івано-Франківська, Тернополя, Львова. До сліз смішив глядачів народний артист України Богдан Бенюк. Співали молоді виконавці, а завершив концерт народний артист України Богдан Сташків.

Автор: Мар’ян ЯРИЙ
Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі