друкувати


Чорна вдова тероризує південь України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-13 12:11:17
У Херсонській області кількість потерпілих від укусів отруйних павуків каракуртів зросла до трьох осіб. Отрута каракурта, або Чорної вдови, сильніша, ніж у гримучої змії або скорпіона, розповідають фахівці.

Постраждала від нападу членистоногого мешканка області розповіла, що працювала на городі, коли її вкусив павук. Спочатку у неї почала боліти рука, потім живіт, а потім ноги.

Від укусу також постраждала дівчинка. У даний час вона перебуває в стані середньої важкості, повідомили медики.

Отрута каракурта, або Чорної вдови, сильніша, ніж у гримучої змії або скорпіона, розповідають фахівці. Ці павуки пересуваються швидко, а нападають непомітно. Те, що людину вкусив каракурт, медики впізнають за яскравими симптомами: отрута цього павука вражає нервову систему. Крім різкою болю, потерпілий відчуває сильний страх. Якщо не надати людині допомогу протягом трьох днів, потерпілий може померти.

Експерти закликають одразу ж звертатися за медичною допомогою у разі нападу павука. Лікарі також рекомендують при можливості негайно припекти місце укусу сірником або сигаретою. За словами ентомолога херсонської санстанції Валерія Клименьтьєва, це значно зменшить вміст отрути, що може потрапити в кров.

Найчастіше каракурти мешкають на пустирях, під камінням. Але можуть оселитися в сараях та інших господарських будівлях. Жителі степових районів найчастіше стикаються з Чорною вдовою. Ентомологи також говорять, що каракурт ніколи не нападає першим. Це захисна реакція. І радять бути більш уважними: не залишати одяг на вулиці, не працювати на городі босоніж.

Зазначимо, що в Україні також почастішали випадки нападу гадюк на людей. Так, від укусу змії в минулому місяці госпіталізували 12-річну дитину , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі