друкувати


Увага! Небезпека отруєння

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-13 10:46:57
В Івано-Франківську зафіксовано тяжкі випадки захворювання на ботулізм спричинені отруєнням зіпсутими м’ясними тушкованками.

Люди, шкодуючи викинути вже зіпсуту консервацію, потрапляють до реанімації. Так 64-річний івано-франківець, споживши фактично отруту, одразу відчув себе зле, але до лікарні звернувся тільки за три дні. І одразу потрапив до реанімації. Наразі лікарі оцінюють його стан як украй важкий. У нещасного порушене дихання, йому вентилюють, а роботу серця також підтримують ліками.

Витягнули з того світу й ще одного 22-річного любителя зіпсутого харчування. Він пробув у реанімації більше двох місяців. Отож прикарпатські лікарі пояснюють, що бутулотоксин нині одна з найсильніших отрут, яка вражає спочатку нервову систему. У хворого двоїться в очах, стає важко ковтати. Підступну інфекцію одразу й не розпізнати. Але найкраще не ризикувати життям. Отож коли ви побачили що у м’ясній консервації піддута кришка, а відкривши чується неприємний запах, треба її негайно викидати, аби потім довгі роки не лікуватися.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі