друкувати


Звітує "Штаб"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-13 10:39:40
На виконання вимог Закону України, рішенням виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, з метою сприяння органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам та органам виконавчої влади у запобіганні та припиненні адміністративних правопорушень і злочинів, захисті життя та здоров’я громадян, інтересів суспільства і держави від протиправних посягань, а також у рятуванні людей і майна під час стихійного лиха та інших надзвичайних ситуацій, зареєстровано громадське формування з охорони громадського порядку Івано-Франківська "Штаб".

"Штаб" фінансується з міського бюджету. В місті Івано-Франківську та приміських селах функціонують 16 громадських пунктів охорони правопорядку. На сьогодні на території Івано-Франківська і сіл міської ради загалом на 60-ти підприємствах, установах та організаціях створені, зареєстровані та діють громадські формування з охорони громадського порядку, які у тісній взаємодії із працівниками міліції Івано-Франківського МВ УМВС виконують функції щодо підтримання громадського порядку, профілактики злочинності та правопорушень в обласному центрі, повідомляє прес-служба Івано-Франківського міськвиконкому.

В приміських селах Вовчинці, Крихівці, Угорники, Микитинці та Хриплин діють громадські формування з охорони громадського порядку загальною чисельністю 77 осіб. Громадські пункти охорони правопорядку розміщені у приміщеннях сільських рад.

За 6 місяців 2009 року членами громадських формувань з ОГП у взаємодії із працівниками міліції Івано-Франківського міського відділу УМВС, затримано 314 правопорушників, в т.ч. за появу в громадських місцях в п’яному вигляді – 23 чол., за крадіжки майна – 16 чол., за дрібне хуліганство – 123 чол., за інші правопорушення – 152 чол.

За інформацією начальників громадських пунктів охорони правопорядку працівниками міліції міського відділу УМВС порушено 5 кримінальних справ, в яких начальники громадських пунктів охорони правопорядку залучаються в якості понятих, а в судових засіданнях виступають як свідки. Начальниками громадських пунктів охорони правопорядку під час щоденного проведення прийому громадян, в приміщеннях громадських пунктів охорони правопорядку міста, прийнято та розглянуто 690 звернень мешканців міста.

Для забезпечення громадського порядку на території міста та приміських сіл на чергування виходило 2044 члени громадських формувань з охорони громадського порядку із підприємств, установ та організацій міста. За їхньою участю проведено 527 рейдів, під час яких, на вулицях та громадських місцях проводилась профілактична робота щодо припинення і недопущення правопорушень мешканцями та гостями міста, профілактовано - 4144 громадяни, в тому числі – 1514 неповнолітніх.

Начальники громадських пунктів охорони порядку спільно з працівниками управління торгівлі міськвиконкому та працівниками міліції щоденно проводять рейди по недопущенню та ліквідації стихійної торгівлі як у центральній частині, так і по мікрорайонах міста. За звітний період складено 243 адмінпротоколи. Виконуючи розпорядження міського голови учасники формування згідно затвердженого графіку приймають активну участь у проведенні профілактичної роботи з дітьми, в тому числі з тими, котрі перебувають на профілактичних обліках

Члени громадських формувань з охорони громадського порядку, спільно із працівниками міліції Івано-Франківського МВ УМВС залучались до охорони громадського порядку, під час проведення різноманітних культурно-мистецьких заходів. Систематично громадські помічники брали активну участь в проведенні рейдів по перевірці комп’ютерних клубів, гральних автоматів та залів на території міста. Крім цього, періодично проводяться рейди по дотриманню санітарного стану біля підприємств, організацій, установ та торгівельних і розважальних закладів.

Обговорити на форумі