друкувати


Вакарчук вирішив виганяти студентів з несправжніми меддовідками

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-11 09:40:27
Міністерство освіти і науки спільно з Міністерством охорони здоров'я України посилюють контроль за вірогідністю видачі медичних довідок абітурієнтам.

Як повідомили в прес-службі Міністерства освіти і науки, про це йдеться у відомчому листі, яке сьогодні було розіслано керівникам вищих навчальних закладів.

У документі МОН зобов'язує керівників навчальних закладів інформувати абітурієнтів, що у випадку виявлення невідповідний встановленим вимогам медичних довідок, вони до участі в конкурсі не будуть допускатися, а студенти будуть відраховувати на будь-якому етапі навчання.

Крім того, відомство здійснить посилений контроль прийому осіб, звільнених від проходження зовнішнього незалежного оцінювання у зв'язку із захворюваннями, а виявлені факти порушень будуть доведені до відома правоохоронних органів.

Також, у разі надання довідки лікувально-профілактичного закладу, вузи зобов'язані перевірити факт проходження абітурієнтом зовнішнього незалежного оцінювання у базі даних Українського центру оцінювання якості освіти.

Міністерство освіти і науки також нагадує, що прийом таких осіб до навчальних закладів здійснюється з урахуванням відповідного спільного наказу Міністерства освіти і науки та Міністерства охорони здоров'я "Про затвердження Переліку захворювань, які можуть бути перешкодою для проходження громадянами зовнішнього незалежного оцінювання", повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі