друкувати


Не вбивай, матусю!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-10 12:35:43
Завтра в більш ніж 140 країнах світу відзначатимуть Всесвітній День Народонаселення. Розпочали святкувати його у 1968 році, коли було оголошено, що кожна людина має право вільно визначати кількість дітей у своїй сім'ї та час їхньої появи.

Проте на майбутніх батьках є велика відповідальність, яку, на жаль, не всі розуміють. За даними статистики, за роки незалежності Україна втратила більше 40 мільйонів (!!!) дітей. Саме стільки було зроблено за це цей час абортів. У більшості випадків небажаних дітей позбуваються дівчатка-підлітки, для яких вагітність перетворюється на суцільну проблему. Часто батьки, обтяжені консервативними поглядами на життя виганяють вагітних доньок з дому, або й самі часто відводять до лікарні з метою позбутися небажаного внука чи внучки.

Проте лідерами у проведенні абортів є випускниці інтернат них закладів, у яких немає засобів для прожиття, отож дитина стає неабиякою проблемою. Позбуваються дітей і матеріально незахищені жінки, часто із неблагополучних сімей, де вони самі або чоловік зловживають алкоголем чи наркотиками, не мають постійної роботи. У них, як правило, вже є по двоє-троє дітей. Зважуються на страшний крок і цілком благополучні ззовні родини, які проте невпевнені у завтрашньому дні. Часто до абортів змушують чоловіки, погрожуючи, що коли жінка не позбудеться плоду, то вони покинуть родину.

Останнім часом, коли держава почала виплачувати гроші після народження дитини, горе-матері почали заробляти на "живому товарі". Жахливим був випадок три роки тому в тому, коли в одному з пологових будинків, жінка з Богородчанщини хотіла задушити своє немовля, після того як отримає бажану суму. На ці гроші вона з чоловіком хотіли продовжувати пиятику. Із такими жінками та родинами активно працюють ще й правоохоронці

Також зараз у центрах планування сім’ї проводять спеціальну профілактичну роботу аби запобігти абортам. Важливим тут є інформування про контрацепцію. А хто через певні релігійні та моральні переконання не хоче цим користуватися, то повинен досконало знати про природний метод планування родини, який в останній час став доволі популярним. Піклуються про вагітних жінок, які всупереч обставинам вирішили народити, й численні громадські організації та церкви. У багатьох містах створені для них спеціальні притулки. А в медичних закладах є віконечка, де матері можуть залишати небажаних дітей, аби тільки їх не позбавляти життя.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі