друкувати


Натовська конференція на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-09 11:59:57
Сьогодні, на честь дванадцятиріччя підписання у Мадриді Хартії про особливе партнерство між Україною та НАТО, в конференц-залі Івано-Франківської обласної ради головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв'язків та інвестицій проводить інформаційно-навчальний семінар з питань євроатлантичної інтеграції України.

Для участі в заході запрошені представники місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, політичних партій, науковці. Семінар відбудеться за підтримки Кабінету Міністрів України, Івано-Франківської обласної ради, Громадської Ліги Україна - НАТО, Центру інформації та документації НАТО в Україні, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Облдержадміністрацією у співпраці з організаціями громадянського суспільства, науковцями та освітянськими закладами систематично проводяться інформаційні заходи, що дають змогу створювати сприятливе інформаційне середовище, необхідне для підвищення рівня поінформованості громадськості області про функціонування системи безпеки в Європі, гарантії та обов'язки, які надає членство в НАТО, результати приєднання до НАТО для безпеки, зростання економіки і соціальної сфери країни.

В Хартії про особливе партнерство між Україною та Організацією Північноатлантичного договору країни - члени НАТО підтвердили свою підтримку суверенітету та незалежності України, її територіальної цілісності, демократичного розвитку, економічного процвітання та статусу без'ядерної держави, а також принципу недоторканності кордонів. Ці чинники є ключовими для стабільності та безпеки у Центральній та Східній Європі та на континенті в цілому.

Прийняття Хартії ознаменувало перехід відносин України з Альянсом на якісно новий рівень співробітництва, відкрило нові можливості для ведення двостороннього політичного діалогу з широкого кола питань європейської та регіональної безпеки, національної безпеки України.

Багаторічний досвід співпраці України з НАТО переконливо демонструє практичну корисність та цінність розвитку відносин з Альянсом. Поглиблення партнерських стосунків, реалізація положень політики євроатлантичної інтеграції згідно з національним законодавством, інтенсифікація двосторонніх контактів та розширення кола питань практичного співробітництва з НАТО у повній мірі відповідають національним інтересам України.

Обговорити на форумі