друкувати


"Гоп-стоп" по-прикарпатськи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-09 11:45:43
Неабиякий шок довелося пережити 28-річній мешканці Івано-Франківська. У той момент, коли молода жінка набирала комбінацію цифр на кодовому замку у під’їзді, до неї раптово підбіг зловмисник, вхопив за голову та, заподіявши тілесні ушкодження, вирвав сумочку.

Потерпілій з травмою голови довелося звертатися за медичною допомогою. А тим часом правоохоронці, отримавши повідомлення про зухвалий злочин, негайно вирушили на місце події. Слід віддати належне франківчанці, яка змогла детально описати прикмети зовнішності грабіжника. Ця інформація стала міліцейським оперативникам у нагоді.

Не зважаючи на нічну темряву, оперативники Пасічнянського відділення міліції та наряд патрульної служби Івано-Франківського міськвідділу міліції прочісували прилеглі до місця вчинення злочину вулички. На одній з них помітили підозрілу особу. Чоловіка затримали. У нього виявлені й речові докази злочинної діяльності – мобільні телефони потерпілої. Згодом кримінальник вказав міліціонерам місце, куди викинув інші награбовані речі – сумочку з документами та особистими речами. Варто зазначити, що івано-франківські міліціонери спрацювали блискавично і як, виявилося, упередили вчинення ще одного аналогічного злочину. Оперативники помітили підозрюваного у той момент, коли він саме обрав ще одну жертву.

Як розповів заступник начальника Пасічнянського відділення міліції капітан міліції Іван Бандура, затриманим виявився 27-річний житель Полтавської області. За його плечима солідний "стаж" перебування у місцях позбавлення волі. Наприкінці минулого року чоловік звільнився з пенітенціарної установи, де відбував вісім з половиною років ув’язнення за вчинення грабежів.

В ході проведення подальшої перевірки оперативники виявили та вилучили за місцем тимчасового проживання гастролера інші награбовані речі. На сьогоднішній день встановлено причетність полтавчанина до скоєння ще двох пограбувань жительок Івано-Франківська. Зловмисника заарештовано, відносно нього порушено кримінальну справу. Наразі правоохоронці ретельно перевіряють можливу причетність гоп-стопника до вчинення інших майнових посягань.

Автор: Ольга КОВАЛЕНКО, ЦЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі