друкувати


Windows XP атакує новий вірус

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-08 06:24:47
Компанія Microsoft попередила користувачів про нову загрозу їхнім комп'ютерам, яку фахівці поки не можуть нейтралізувати. Небезпека була виявлена фахівцями Microsoft і поки не усунена.

Згідно з інформацією компанії, новий поширюваний у мережі Інтернет вірус небезпечний для комп'ютерів, на яких використовуються операційні системи Windows XP і Windows Server 2008.

Компанія вкрай рідко робить подібного роду зізнання, оскільки її експерти досить швидко можуть впоратись з такими проблемами. Проте поки фахівці не можуть знайти спосіб протистояти новій загрозі.

"Діра" в системі безпеки комп'ютерів "пробивається" під час відвідин зараженого сайту. Як правило, це відбувається при відкритті в електронній пошті листа, що містить посилання на такого роду сайт.

Нападу хакерів піддалися вже тисячі сайтів. Тепер через них передається вірус, що дозволяє зловмисникам керувати зараженими комп'ютерами.

У зв'язку з цим фахівці Microsoft настійно рекомендують користувачам не розкривати в пошті електронні листи і додатки, що здаються їм підозрілими, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі