друкувати


Коломия на два дні стане столицею кантрі-кросу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-08 05:55:54
Завдяки ініціативності й захопленості своєю справою президента мотоклубу "Карпати" Михайла Попелюка, Коломия ось уже другий рік поспіль збирає шанувальників цього екстремального і захоплюючого виду спорту. Торік уперше в Україні саме в нас відбувся чемпіонат з кантрі-кросу, який зібрав чималу – як на перший раз – кількість учасників, майже сто. Тож цього року на змаганнях кубка України з кантрі-кросу організатори сподіваються на ще більший успіх.

- Кантрі-крос інакшими словами можна назвати сільським кросом, - розповідає президент коломийського мотоклубу "Карпати" Михайло Попелюк(на фото). – Особливість його проведення у тому, що траса має бути протяжністю від 4 до 8 кілометрів. Спортсмени стартують не одразу із заведеним мотоциклом, а мають ще добігти до нього 20 метрів. Крім цього, спортсмени стартують масово, тобто, одночасно, інтервал може бути 10 секунд – щоб не було тисняви чи корків на повороті. Після мотоциклів стартують квадроцикли, а потім – діти-мотоциклісти віком від 11 років. Загальна тривалість кросу – півтора години.

- Яка програма змагань?
- У перший день, 18 липня, проведемо реєстрацію спортсменів, здійснимо технічний огляд мотоциклів. Також можна буде ознайомитися з трасою, яка знаходиться в урочищі "Дученків берег" у селі Верхній Вербіж Коломийського району. Опісля зберемо спортсменів на брифінг, окремо проведемо брифінг із суддями. Наступного дня, власне, у день змагань, 19 липня, почнемо роботу з реєстрації спортсменів і з їх медичного огляду. Потім – знову техогляд мотоциклів, тренування, відпрацювання хронометражу. Після офіційного відкриття змагань на горі у Верхньому Вербіжі , буде організовано брифінг зі спортсменами. Потім почнуться старти: першими вийдуть на дистанцію мотоциклісти на машинах з об’ємом мотора 85, 125, 500 см куб. Їхнє коло на трасі триватиме 90 хвилин. Спортсмени на квадроциклах стартуватимуть останніми, їхнє "кубкове коло" триватиме теж так само 90 хвилин. Після підбиття підсумків чемпіонату відбудеться нагородження переможців і закриття змагань.

- Між ким буде розіграно кубок України з кантрі-кросу?
- Уже заявили про свою участь спортсмени з Чернівців, Закарпаття, Києва, Тернопільської області. Звісно, виступатимуть і коломийські спортсмени. Про остаточну кількість учасників будемо знати вже напередодні змагань.

Велику допомогу в організації змагань надає райдержадміністрація, задіяно до співпраці правоохоронців, управління МНС, відділ спорту, медиків. Михайло Попелюк каже, що це не останні змагання з мотоциклетного спорту цього року. Через місяць мотори знову заревуть на трасах семи сіл Коломийського району – там стартує чемпіонат України з ендуро (багатоденних перегонів). Коломия ВЕБ Портал обов’язково повідомить про це шанувальникам швидкості і драйву.

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі