друкувати


Чемпіонат по варінню борщу – світовий рекорд у України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-08 03:00:08
Світовий рекорд з варіння борщів встановили у Запоріжжі на острові Хортиця. Тут одночасно приготували у двох величезних казанах 600 літрів української національної страви.

Для цього знадобилося чимало продуктів: понад 100 кілограмів картоплі, 60 - буряка, 40 моркви, стільки ж курей, і багато чого іншого. В тому числі кухарського натхнення. Автори рекордного борщу поділилися секретами.

Антоніна Головко (кухар): "Все потрібно пробувати на смак. Все потрібно доводити до смаку. Я точно наполягати не буду, але все я пробую на смак".

Володимир Топчий (кухар): "Технологія одна, різна господині – вони по різному готують. Якщо з душею приготувати, то повинен зваритися смачний".

Представники Книги рекордів України підтверджують: історія знає факти, коли одночасно варили 400 літрів борщу, і 500 літрів також. Але на 600 ще жоден кухар не замахувався, і цей рекорд важко буде побити у майбутньому.

Ігор Підчібій (представник Книги рекордів України): "Сьогоднішній рекорд він беззаперечний в тому, що дві величезні ємкості по 300 літрів кожна. Ніхто нічого подібного в світі не робив, і мені здається це буде складно".

Окрім встановлення борщового рекорду, у національному заповіднику Хортиця цього дня вирішили ще й провести толоку. Впорядковували історико-культурний комплекс "Запорозька січ". Саме учасникам цього заходу зрештою дістався борщ - як нагорода за виконану роботу, повідомляє 24TV.

Обговорити на форумі