друкувати


Трембіти знову кличуть на Синевир

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-08 02:55:15
Відбулося засідання оргкомітету з підготовки та проведення обласного фольклорного фестивалю "На Синевир трембіти кличуть". Обговорено також питання проведення у його рамках благодійної акції "Кожній дитині – родину".

Вели засідання в.о. голови облдержадміністрації Володимир Гоблик та голова облради Михайло Кічковський. Виступаючі – заступник голови облдержадміністрації Віктор Лукеча, заступник голови облради Василь Брензович, начальник управління культури Юрій Глеба, представники Міжгірщини, де пройде фестиваль, порушували ряд організаційних питань, висловили конкретні пропозиції, які незабаром будуть узагальнені і стануть основою робочого плану.

До речі, Національному парку "Синевир", на території якого традиційно відбувається барвисте дійство і де знаходиться одне з семи чудес України – Синевирське озеро, незабаром виповниться двадцять років. Тож природоохоронці, як і працівники культури, інших служб, органів місцевого самоврядування пообіцяли взяти у фестинах найактивнішу участь.

Як завжди, господарі свята очікують на приїзд багатьох гостей як із столиці нашої держави, сусідніх областей, так із-за кордону.

Традиційно свято відбувається наприкінці серпня – початку вересня. З точною датою організатори визначаться уже найближчим часом, повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації , повідомляє Новини Закарпаття.

Обговорити на форумі