друкувати


Суд визнав українську футбольну Прем'єр-лігу недійсною: Що далі?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-07 03:45:28
Вчора Окружний адміністративний суд Києва визнав недійсною українську футбольну Прем'єр-лігу, і прийняв рішення про її ліквідацію.

Суд частково задовольнив позов клубу Дніпро, що належить Ігорю Коломойському, до Печерської райадміністрації, яка зареєструвала ПЛ, а також надав їй і третій особі, яким і є Прем'єр-ліга, 10 днів для подання апеляції, повідомляє football.ua.

Що означає це рішення? Чи буде стартувати новий чемпіонат 17 липня і що буде з підсумками останньої першості, яку проводила Прем'єр-ліга, на проведення нового чемпіонату добро від Федерації футболу ще не отримала?

"Все колективні члени ФФУ, яким є і Дніпро, щодо спірних питань мають звертатися в органи спортивної, а не судової юрисдикції, - сказав нам президент ПЛ Віталій Данилов. - Це прецедент, який створюється федерацією, її віце-президентом паном Коломойським і Дніпром. так зараз хто-небудь з колективних членів ФФУ подасть позов на те, що вона була неправильно зареєстрована в 1996 році".

Якщо говорити про рішення суду по Прем'єр-лізі, це ж треба скасувати результати всіх змагань, які були! І хто тоді буде грати в єврокубках? Що буде з Євро-2012? Чи чемпіонат стартує 17 липня - тепер під великим питанням. Буде повний колапс і анархія. Навіщо це потрібно панові Коломойському?"

"Якщо ми будемо реагувати апеляцією, то створимо прецедент рішення футбольних питань у судах загальної юрисдикції. Я бачу вихід в іншому і єдиному - ФФУ повинна жорстко на це відреагувати. Якщо ні, буде нескінченна суперечка і в українському футболі. Отже, буде означати, що це справа рук пана Коломойського та федерації".

"У ФФУ адже дуже сильний юридичний департамент в особі пана Стороженка. Чому вони не включаються? Якщо ФФУ не відреагує - отже, те, про що в своєму інтерв'ю говорив пан Ярославський - що треба передати чемпіонат комітету професійного футболу ФФУ, - це все їхня довга і добре продумана операція. Але якщо вони захочуть передати права Федерації футболу, тоді Прем'єр-ліга фактично повинна подати в суд на ФФУ. Кому це треба?".

Обговорити на форумі