друкувати


Геть небезпечні балони

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-07 01:46:49
Інспекторами територіального управління Держгірпромнагляду по Івано-Франківській області проведено перевірки дотримання вимог нормативно-правових актів з промислової безпеки та охорони праці під час експлуатації та проведення заправки транспорту стиснутим природнім газом на трьох автогазонаповнювальних станціях.

За результатами перевірки призупинено експлуатацію двох одиниць обладнання. До адміністративної відповідальності притягнуто двох посадових осіб. Перевірені станції не забезпечені силовими заглушками заводського виконання; в технологічному регламенті не вказано класифікацію приміщень щодо вибухопожежонебезпеки, не вказаний перелік робіт в електроустановках; не проведено планову ревізію газопроводів, відсутні інструкції щодо наповнення автомобільних балонів, повідомляє прес-служба Держгірпромнагляду в Івано-Франківській області.

Інспекторами також перевірено підприємства, які переобладнують транспортні засоби, що використовують газобалонне обладнання на скрапленому газі. За порушення до адміністративної відповідальності притягнуто двох посадових осіб та призупинено експлуатацію двох одиниць обладнання.

Зокрема, на підприємствах немає даних про проведення випробувань підйомників, під час обстеження не представлені повірені прилади: газоаналізатори, прилади для перевірки герметичності газобалонного обладнання та для вимірювання частоти обертання колінчастого валу, не ведуться журнали обліку і випробування електроінструментів.

Обговорити на форумі