друкувати


Естафета дружби з Намислува до Яремче

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-06 12:06:56
Днями Прикарпаття зустрічало четверту українсько-польську бігову естафету дружби Намислув-Львів-Івано-Франківськ. В обласному центрі Прикарпаття вони зупинилися перед пам’ятником відомому польському поету і просвітителю Адаму Міцкевичу, що в центрі міста. Бігуни у яскраво червоних спортивних костюмах привертали увагу туристів та місцевих мешканців, які зібралися зустрічати спортсменів з сусідньої країни.

За словами Володимира Устинського, начальника Івано-Франківського міського відділу туризму, невеличке містечко Намислув уже давно є побратимом курортного Яремче. Міста обмінюються делегаціями працівників органів місцевого самоврядування, дитячими та мистецькими колективами. Для нашого міста це добра промоція, бо люди дивляться на зміни, які відбулися в Івано-Франківську, хоча б туристичному плані, і хочуть знову сюди приїжджати, але вже як гості.

"Ми хочемо аби й спортсмени з партнерських міст дружили, - каже Коломия ВЕБ Порталу організатор естафети Міхал Стаднічук, який походить з Отинії. - Окрім того, багато з тут присутніх мають коріння з вашої області. Отож ми обов’язково побуваємо у рідних, засвітимо свічки на могилах хоча незнаних, але не зниклих з нашої пам’яті родичів".

Допомагає бігунам і міський уряд Намислова, повітове староство та уряд маршалковський в Ополю. Щороку бігуни затримуються в іншому місті. Так спортсмени вже побували у Львові, Отинії, Яремче а тепер в Івано-Франківську. Усього з Намислува до Івано-Франківська поляки подолали 780 (!!!) кілометрів. Кожен з учасників естафети пробіг певний відтинок шляху, а це 20-25 кілометрів щодня. Серед бігунів багато професіоналів, які не раз побували на марафонських забігах, але є аматори, які тримаються не гірше професійних спортсменів.

"Цей біг настільки полонив серця учасників, що кожен, хто хоча б раз пробіг із нами, наступного року обов’язково знову долучається, - розповідає Аркадіуш Олексяк, керівник естафети А ті, які не мають тут родини, просто зачаровані Україною". Побувавши на Прикарпатті, поляки поїдуть до Львова, де покладуть вінки до могил на цвинтарі Орлят.



Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі