друкувати


Від удару блискавки загинув В.Червоній

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-06 10:50:28
У Рівненській обласній лікарні помер керівник Рівненської обласної організації Української народної партії, депутат обласної ради, а в минулому депутат кількох скликань Верховної Ради Василь Червоній.

Під час риболовлі близько с.Постійно в Костопільському районі в нього потрапила блискавка. В.Червоній помер по дорозі в лікарню, повідомляє РБК-Україна.

Варто відзначити, що В.Червоній був одним з організаторів і ініціаторів створення в Рівненській області перших організацій Товариства української мови імені Т.Шевченка та Народного Руху України за перебудову. Перший раз його обрали депутатом Верховної Ради України у 1990 р. З цього часу він був тричі обраний у парламент. В 2002 р. та 2004 р. він очолював обласний виборчий штаб блоку Віктора Ющенка в Рівненській області.

В.Червоній обіймав посаду голови Рівненської облдержадміністрації з 2005 по 2006 рр. До цього часу він був головою обласної організації Української народної партії, головою фракції УНП в облраді. В.Червоній був одним з головних організаторів створення єпархій Української Православної Церкви Київського патріархату, членом Вищої Церковної ради УПЦ Київського патріархату.

Обговорити на форумі