друкувати


Ніч на Івана Купала зустрічаймо під Говерлою!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-06 10:33:03
Цього року у шанувальників свята Івана Купала є унікальна можливість відсвяткувати його на березі річки Прут, біля самої Говерли. Театралізоване дійство "Ніч на Івана Купала" пройде у ніч на 7 липня біля відпочинкового комплексу "Десятка", що у Ворохті.

Всіх бажаючих чекають в "Десятці" 6 липня о 18:30 - саме у цей час розпочнуться ігри, забави та театралізовані дійства. Для того, аби гостям було легше дістатися місця проведення заходу, з центру Ворохти протягом вечора та ночі (до 3:00) курсуватиме безкоштовний автобус, повідомляє Яремче.org.

Свято Івана Купала - (інші назви: Купайла, Іванів день тощо) - одне з улюблених свят українців, яке має ще дохристиянське походження. Раніше воно знаменувало вшанування бога Сонця (в давнину Дажбога) українцями-Дажбожими онуками. Вважалося, що о цій порі літнього сонцевороту, сонцестояння небесне світило досягає найбільшої сили й повертає на зиму. Казали, що Сонце, як уособлення світла й добра, святкує перемогу над темними силами, а тому при своєму сходженні воно "грає", "скаче" і "радіє". Вся природа теж торжествує з цього, стає особливою, зачарованою.

Обговорити на форумі