друкувати


День черепахи у столиці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-06 10:32:42
На вихідних у київському зоопарку відсвяткували день однієї з "найшвидших" істот у світі - черепах. Акція відбулася вже вшосте і була спрямована на підтримку та захист болотяної черепахи - єдиного виду, що існує в природних умовах в Україні, але через браконьєрство може опинитися на межі зникнення. Попри те, що ареал поширення цих тварин доволі широкий, в останні роки їхня популяція скоротилася.

За словами Сергія Григор'єва, начальника інформаційно-просвітницького відділу Київського зоопарку, наразі відомо про імпорт цих черепах закордон. Також говорять, що їх навіть намагаються їсти в ресторанах. Навіщо потім витрачати великі суми грошей на всілякі програми, притулки, якщо зараз можна дотримуватися законів, які існують на даний час – не забирати тварин з дикої природи.

Від зоологів гості свята могли отримати консультацію щодо утримання черепах у домашніх умовах - харчування та необхідність сонячних ванн - адже від неправильного догляду тварина може не лише захворіти, а й загинути.

"Люди тримають дома черепах, абсолютно не знаючи як це потрібно робити, - каже Кирило Трантін, заступник директора зоопарку. Отож черепахи помирають, люди знову йдуть на базар, знову купляють - виходить такий собі кругообіг. Мисливцям це вигідно, тому що це 10-20 доларів прибутку. Проте для природоохоронного фонду України дуже погано".

Тим часом відвідувачі зоопарку могли поспілкуватися з черепахами та навіть погодувати їх. Тваринки, вже звиклі до такої уваги, радо приймали від людей ласощі. Зараз в столичному зоопарку мешкає понад 100 черепах - здебільшого вони потрапили сюди з рук самих киян. Аби перебування тваринок у неволі було максимально комфортним, в рік столітнього ювілею, для них підготували справжній подарунок - втричі розширили басейн, де мешкають черепахи, і додали "аксесуарів" у вигляді камінців, гілок та дерев, аби зробити їхнє життя ще й цікавим.

Джерело: Канал 24
Обговорити на форумі