друкувати


На Прикарпатті виявлено 89 порушень охорони надр

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-04 10:51:52
У другому кварталі 2009 року інспекторами територіального управління Держгірпромнагляду по Івано-Франківській області проведені перевірки виконання протокольних рішень, прийнятих під час узгодження планів розвитку гірничих робіт на кар'єрах 14 суб'єктів господарювання гірничорудної та нерудної галузі Івано-Франківської області.

За їх результатами виявлено 89 порушень в частині охорони надр, призупинена експлуатація 6 одиниць обладнання та ведення видобувних робіт, до адміністративної відповідальності притягнуто 11 посадових осіб, в тому числі трьох першого керівників. У семи підприємствах зафіксовано ряд характерних порушень, повідомляє прес-служба Держгірпромнагляду в Івано-Франківській області.

Тут не забезпечуються обсяги розкривних робіт та складування порід згідно проектних вимог, не заносяться в книгу маркшейдерських вказівок порушення проектних вимог при розкривних і відвальних роботах, допускається розробка ділянок в місцях не передбачених планами робіт, неякісно здійснюються зачистки видобувних уступів від розкривних порід, несвоєчасно здійснюється періодична маркшейдерська зйомка.

На багатьох кар’єрах стан гірничої техніки нерегулярно перевіряється службою механіка, на екскаваторах не обновлені таблиці звукових сигналів, недоукомплектовані медичні аптечки, немає вогнегасників, мають місце розмиви обваловки внутрікар'єрних доріг, несвоєчасно ліквідуються "козирки" та навіси на видобувних і розкривних уступах.

Обговорити на форумі