друкувати


Що у вас? — Добрий квас!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-03 10:25:51
У ці спекотні дні на вулицях Івано-Франківська є чимало торгових точок з продажу хлібного квасу. Продавці пропонують прохолодний напій, розливаючи його з так званих роял-барів, а дехто і з бочок.

Однак санепідеміологи застерігають, квас у бочках - може бути небезпечним для здоров’я. Адже він не проходить жодної перевірки, а такі торгові точки - несанкціоновані. Для продавців квасу літо - гаряча пора. Адже спекотного дня бажаючих випити стаканчик прохолодного напою чимало. Однак деякі люди про так званий "вуличний квас" дещо іншої думки. Попри спекотну погоду купувати бочкового напою вони не поспішають.

Контролювати виробництво квасу та відповідність його споживчих якостей до санітарних норм мають лікарі-епідеміологи. Завідувач відділенням гігієни харчування міської санепідемстанції Юрій Микула вважає найбільш безпечним для здоров’я квас, що зберігається в роял-барах. Це невеличкі столики, в середині яких вмонтований скляний бідон із напоєм. Такі торгові точки має "Харчосмакова фабрика".

"Перед тим, як відкрити це квасо-варочне відділення, ми були там на перевірці, - каже Юрій Микула. – На квасо-варочній дільниці все організоване належним чином: бочки миють спершу кип’ятком, потім содою, а потім знову кип’ятком". Загалом в Івано-Франківську нині реалізують хлібний квас близько 12 роял-барів.

Джерело: "Салон-Плюс"
Обговорити на форумі