друкувати


До білорусів повчитися сертифікації

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-03 10:14:13
Важлива складова діяльності Івано-Франківської торгово-промислової палати – міжнародне співробітництво та підтримка через зовнішньоекономічні зв’язки місцевих товаровиробників. Показовими можуть бути відносини з Білоруссю.

Нещодавно у Бресті відбувся семінар з питань сертифікації походження товару. Його учасницею була і віце-президент Івано-Франківської ТПП, начальник управління сертифікації та експертизи Леся Нізола. У роботі семінару взяли участь представники брестської митниці, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

"Необхідність проведення семінару обумовлене прийняттям нових правил визначення походження товарів для країн СНД та потребою вирішення питань, що виникають при співпраці підприємств усіх регіонів України, – зазначає пані Нізола. – Згідно правил країни, визначення походження товарів, експертні висновки про походження товарів видаються тільки на вимогу замовника. Потрібно тільки наголосити, що сертифікати, до яких додається висновок на білоруській митниці приймаються одразу до уваги".

Івано-франківська делегація відвідала також офіс адміністрації вільної економічної зони Брест, до якої входить сім підприємств. Була проведена екскурсія на одне з відомих підприємств країни. За два дні перебування в Білорусі особливе враження справляли прекрасний стан доріг, благоустрій та гостинність сусідів, для яких завжди на першому місці робота та порядок. Наразі видно, що Білорусь створює сприятливі умови для залучення інвестицій.

Обговорити на форумі