друкувати


Курс на енергоощадність

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-02 04:26:12
Рожнятівщина – серед лідерів за впровадженням енергоощадних технологій. За останні п’ять років в котельнях та паливних замінено 14 газових котлів на більш ефективні, 5 котелень переведено на електроопалення з використанням електроенергії в нічний час, введено в експлуатацію сучасну вугільну паливну в селі Петранка.

Водночас у закладах освіти 4 паливні використовують старі затратні котли, в 9 школах – пічне опалення. Про заходи з енергозберігаючих технологій у навчальних закладах Рожнятівського району йшлося на останній колегії РДА, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Власне більша увага зверталася на те, що слід зробити. Крім сучасних котелень — заміна вікон на металопластикові, а через брак коштів це йде повільно. Наразі ж замінено лише п’яту частину. Наголошувалось, що найкращим варіантом було б кілька джерел теплопостачання – своєрідне страхування.

На колегії йшлося також про виконання державної та регіональної програми розвитку фізичної культури і спорту в Рожнятівському районі на 2007-2011 роки, про оптимізацію рейтингових показників діяльності галузі охорони здоров’я та інші.

Обговорити на форумі