друкувати


Почекаємо до суду: кредитні пригоди з ймовірно кримінальним фіналом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-02 03:12:42
Понад 500 прикарпатців звернулися до антиколекторної компанії "Ваша Надія". Про це вчора Коломия ВЕБ Портал повідомили її представники. Зараз по області, за словами голови компанії Федора Олексюка 140 справ вже знаходяться в суді. 30 з них по незаконних діях ПриватБанку.

До речі, до цієї фінустанови є чимало претензій. Зокрема зафіксовано сотні фіктивних рішень суду, які банк надсилає надіслав своїм клієнтам. Представники "Вашої надії" зазначають, що ці рішення до того ж написані заднім числом. Людина може й не здогадуватися коли і який суд відбувся. Ось Артуру Бенцу прийшло повідомлення з банку, де було написано, що все його майно та статки його рідних і близьких арештовано. Чоловік не має права виїздити за кордон, а його ділові партнери через борг Артура не будуть обслуговуватися банком. Через такі дії мати пана Бенца потрапила до лікарні. І ніхто з керівництва банку вже не поверне здоров’я жінці.

Олександр Грабовський також один із тих, хто взяв кредит у банку і купив авто, яке у нього наразі відібрали та сказали, що доведеться повертати удвічі більшу суму. Назбиравши грошей пан Грабовський через місяць звернувся до банку, аби викупити своє ж авто. Проте йому там сказали, що машину він отримує тільки в тому разі, коли заплатить всю суму одразу. А як же умови кредитного договору, згідно з яким він має щомісяця виплачувати певну суму? Наразі про це чомусь не йдеться. Машину у Олександра й досі немає. І таких прикладів сотні.

У таких випадках, радить пан Олексик не треба панікувати. Втім, якщо людина не може заплатити кредит згідно договору, то краще не бігати й позичати гроші у знайомих, а почекати. Бо коли почати виплачувати відсотки та заборгованості то кінця краю цьому не буде. Відсотки та штрафи зростатимуть, а сума кредиту не зменшиться. Тому якщо банк таки справді подав до суду, то варто дочекатися його рішення.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі