друкувати


Розчарування Ю.Костенка: Конструктивної роботи ВР ще довго не буде

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-01 06:56:13
Сьогодні за подіями у Верховній раді особливо пильно стежили мільйони українців. Ще б пак, адже саме сьогодні вирішувалась доля таких, уже майже реальних і дуже сподіваних, підвищень мінімальної зарплатні та прожиткового мінімуму.

У час кризи це могло "вбити" одразу трьох зайців – підняти рівень довіри народу до влади, знизити соціальну напругу в суспільстві і продемонструвати світу, що не все ще у нас так погано. Але – не так сталося, як гадалося.

Не зважаючи на те, що на засідання сесії з’явились майже усі народні обранці - 442 (очевидно, їх об’єднало розуміння важливості для народу тих рішень, які вони мали приймати!), все-таки сесія завершилась так, як уже багато разів поспіль. Депутати з Партії регіонів заблокували трибуну і …сталося те, що сталося. Крім цього, не відбулись заплановані призначення міністрів, тобто, світло в кінці тунелю віддалилось ще дальше.

Прокоментувати останні події у Верховній раді Коломия ВЕБ Портал попросив народного депутата Юрія Костенка.

- Сьогодні всі стали свідками того, як на практиці втілюється задумане представниками двох сил у Верховній Раді – держава на двох, влада на двох, Конституція на двох, земля на двох, лайно на двох …Саме такою, на жаль, є тепер уся робота Верховної Ради. Люди мають задуматися, чому вони дозволяють перебувати у найвищому законодавчому органі держави таким людям, які дбають виключно про власні інтереси. А інакше воно й бути не може, якщо у Верховній Раді представлені насамперед інтереси великого тіньового капіталу, виключно бізнесові. Ці люди не зважають на національні проблеми, на потреби народу – це все для них надзвичайно далеке, – карбуючи кожне слово, з відчутним болем у душі, розчаровано, але вагомо, розповідав Юрій Іванович.

Що стосується нових призначень, які так і не відбулися, Юрій Костенко коротко і переконано сказав, що їх і не буде – доти, поки зацікавлені сили остаточно не поділять між собою владу.

На запитання про можливий прогноз подальших подій, Юрій Костенко відповів, що протистояння буде тільки наростати, і це неминуче приведе до великих втрат – як економічних, політичних, так і соціальних. А відтак, життя в Україні погіршиться, - з гіркотою в голосі констатував народний депутат.

Чи відбудеться заплановане на п’ятницю засідання Верховної Ради? – Юрій Іванович сумнівається. Як і в тому, що найближчим часом узагалі можлива конструктивна робота цього законодавчого органу…

Автор: Маґда НИКОЛИШИН, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі