друкувати


А.Шевченко: ПР не по-джентльменськи зірвала домовленості

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-01 04:10:36
Нещодавно Володимир Литвин закрив позачергове пленарне засідання, яке попри всі сподівання БЮТу не принесло бажаних результатів в кадрових питаннях. Причини зриву голосування спеціально для Коломия ВЕБ Порталу прокоментував Андрій Шевченко, народний депутат від БЮТ.

- Сьогодні ПР зірвала ранкові домовленості, через що в нас Уряд буде далі ходити недоукомплектованим. Домовленості полягали в простому: вони вимагали розгляду закону "Про прожитковий мінімум", і їм це право було надано. Натомість після цього члени ПР мали розблокувати трибуну, щоб ми могли спокійно своїми голосами (в голосах ПР не було потреби) проголосувати за вакансії в Уряді. Та з’явилися додаткові вимоги щодо відставки Вакарчука, за те, що він намагається українізувати школи. Партія Регіонів хоче відправляти міністрів у відставку нашими голосами, що взагалі виходить за рамки здорового глузду. Одне діло вимагати розгляду питання, а інше – включити його в порядок денний, щоб проголосувати за відставку. Тому в нас сьогодні Уряд залишається недоукомплектованим. На цей раз - це цілковита провина ПР, яка пішла на аж ніяк неджентльменський зрив домовленості, - такою є реакція на події в сесійній залі Андрія Шевченка.

Таким чином БЮТ ініціює ще одне позачергове засідання парламенту. За передбаченням БЮТу, воно, вочевидь, пройде в п’ятницю. Але цього разу буде включено лише кадрові питання для того, щоб Уряд працював у повному складі, що за переконанням народного депутата, дуже потрібно в непростих економічних і політичних умовах. Підписи в даний момент збираються в фракції Блоку Юлії Тимошенко. Андрій Шевченко висловив впевненість в тому, що до кінця робочого дня необхідний 151 голос буде зареєстрований в парламенті.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі