друкувати


Польща відкриває кордони мешканцям Волині й Львівщини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-01 03:07:11
З 1 липня набуває чинності угода між Кабінетом міністрів України та урядом республіки Польща про правила місцевого прикордонного руху. Про це 30 червня під час брифінгу заявив речник МЗС Василь Кирилич. Усі необхідні документи для отримання дозволу на спрощений перетин кордону, можна буде отримати у консульствах Польщі.

"Ця угода надасть можливість для обох сторін, передусім для громадян України, які живуть у прикордонній смузі, з Львівської та Волинської областей, одержати право на перетинання кордону за схемою, яка вже працює у відносинах між Україною та Угорщиною, та між Україною та Словаччиною", - пояснив Кирилич.

За словами Кирилича, всі необхідні документи для отримання дозволу на спрощений перетин кордону, можна буде отримати у консульствах Польщі.

"Громадяни України, розуміючи що мають таке право, повинні звернутися до консульських установ Польщі в Україні: до генерального консульства Польщі у Львові, а також до генерального консульства Польщі у Луцьку", – додав речник МЗС , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі