друкувати


Цвіт папороті шукайте на Коломийщині, або – Головна музична подія літа

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-30 06:01:03
Багатий традиціями, самобутніми талантами наш край знову кидає виклик кризі й песимізму. Щойно змовкли фестивальні коломийки, які лунали на печеніжинській царинці, ледь встигли відпочити танцюристи від хореографічного фестивалю у Вороні, як новий – і концептуально, і формально, - фестиваль уже скликає люд до села П’ядики Коломийського району.

Це буде перший щорічний фестиваль етно-рок музики "Цвіт папороті-2009", який претендує стати головною музичною подією нинішнього літа. Організатори мають на меті з допомогою свого творчого задуму збагатити і розширити рамки культурного і мистецького життя краю. Фестиваль задуманий одночасно як чудовий спосіб активного відпочинку і як засіб духовного збагачення – через пізнання традицій, залучення до джерел народної творчості, культури, спілкування. Учасники матимуть можливість не тільки долучитися до широкої культурної програми фестивалю, у якій братимуть участь вокально-інструментальні, хореографічні колективи, театральні трупи, але й збагатитися духовно – навіть через пошуки містичного цвіту папороті. Для цього на фестивалі будуть створені всі умови – він відбуватиметься на прилеглій до лісу території, головна сцена розміститься біля старого, розбитого блискавкою дуба – символу нездоланності стихії та швидкоплинності життя, вічними цінностями в якому заповідано бути любові, дружбі, щирим людським стосункам.

Перший фестиваль етно і рок музики стане новою традицією в розвитку духовного і культурного життя нашого краю. Він об’єднає і митців, і прихильників зеленого туризму: на фестивалі діятиме наметове містечко, де кожен зможе і гарно відпочити, і знайти нових друзів, і чудово провести час серед природи, в колі мистецьких заходів, активних ігор(зокрема, можна буде повправлятись у влучності на пейнтбольному майданчику). Зрештою, з гарним товариством, під супровід доброї музики, під літнім небом у чарівному куточку лісу незабутні враження просто гарантовані! Чистоту, безпеку і надійність на фестивалі забезпечуватимуть волонтери, охорона і медики. Також діятимуть торгівельні пункти, де можна буде і смачно поїсти, і придбати на спомин про фестиваль цікавий сувенір.

"Цвіт папороті" скликає учасників і гостей зовсім скоро - 11-12 липня. Про свою участь у ньому вже заявили і гарантуватимуть добрий настрій усім музичні колективи з різних міст України.

11 липня пообідньої пори настрій фестивальному люду створюватимуть такі команди:
The pizza boyz! з Івано-Франківська
P.M.3. з Чернівців
Інший світ з Івано-Франківська
Асиметрія Емоцій з Чернівців
ПРОДЖЕКТОР ДЖМІЛЬ зі Львова
The BigBen з Черкас.

12 липня зранку виступам музичних гуртів передуватимуть імпрези хореографічних колективів. Запалюватимуть публіку коломийська Школа танцю Молодіжного центру під керівництвом Оксани Іванюк (середня і старша групи представлять три драйвові композиції). Сподобаються глядачам і виступи ансамблю народного танцю "Дивограй" коломийського міського Будинку школяра, яким керує Надія Симчук. Старша і молодша групи колективу виконають запальні "Прикарпатський веселий" і "Відгомін Карпат", під мелодії яких ноги самі проситимуться у танок.

Опісля на фестивальну сцену піднімуться:
ОДИН з Івано-Франківська
5*ziRock з Івано-Франківська
MidGard з Івано-Франківська
K402 зі Львова
НероЗгадані з Білої Церкви
ХМАРОДЕРИ з Дублян

Після незабутнього шоу на природі його заключним акордом стане спільна фестивальна ватра, де можна буде вкотре віддатись стихіям неповторного літнього вечора.

Приїздіть до П’ядиків – може якраз там вам пощастить знайти омріяний цвіт папороті, який відкриє перед вами нові цікаві стежки до успіху. Ну, а те, що враження від лісового фестину залишаться яскраві і незабутні – гарантують організатори: А.Ткачик (ініціатор), І.Никируй (керівник-постановник), Р.Сікорський (сільський голова села П’ядики), і В.Костюк (голова асоціації соціально-економічного розвитку села П’ядики).

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі