друкувати


Українцям не доведеться більше платити за візу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-30 04:19:57
Українським громадянам не доведеться платити 60 євро за отримання візи в країни ЄС, незважаючи на відповідну норму у візовому Кодексі країн ЄС, ухваленому в четвер, повідомив заступник міністра закордонних справ Костянтин Єлісєєв.

"Для громадян України плата за візи залишається незмінною - 35 євро, оскільки положення візового кодексу не поширюються на двосторонні угоди ЄС, укладені з третіми країнами в області спрощеного порядку видачі віз", - сказав Єлісєєв.

Він також нагадав, що двостороннім угодою також встановлено 14 категорій осіб, які мають право на безкоштовні візи. Єлісєєв також підкреслив, що зараз ведуться переговори про розширення таких категорій.

За його словами, Україна веде переговори про впровадження безкоштовних віз для "представників релігійних громад, неурядових організацій, організованого туризму, професійних спілок та об'єднань".

Разом з тим Єлісєєв підкреслив, що норма про необхідність взяття відбитків пальців для отримання візи буде поширюватися на українських громадян, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі