друкувати


Прикарпаття готується святкувати 20-річчя Народного руху

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-30 10:05:06
Влада Прикарпаття затвердила заходи святкування 20-річчя Руху. Голова облдержадміністрації Микола Палійчук і голова обласної ради, член НРУ Ігор Олійник підписали спільне розпорядження "Про святкування 20-річчя Руху".

Відповідно до документа, на 12 серпня запланована урочиста академія з нагоди 20-ї річниці створення Народного руху України за перебудову, що проходитиме в Івано-Франківському обласному академічному муздрамтеатрі імені Івана Франка.

План заходів з підготовки відзначення на Прикарпатті 20-ої річниці створення НРУ передбачає також, що з початком нового навчального року, у вересні, в Прикарпатському національному університеті ім. Василя Стефаника відбудеться ювілейна науково-практична рухівська конференція. Управлінню у справах преси та інформації ОДА доручено забезпечити видання книги "Історія руху Івано-Франківщини"; управлінню освіти та науки - провести в навчальних закладах краю уроків пам’яті, а управління містобудування та архітектури і Івано-Франківська міська рада мають забезпечити виготовлення та встановлення в Івано-Франківську меморіальної дошки на будинку, де наприкінці 1980-х - початку 1990-х рр. проходили перші засідання культурно-наукового товариства "Рух" (на розі вулиць Івана Франка – Незалежності). Івано-Франківський міськвиконком має впорядкувати пам’ятник одному із засновників обласного культурно-наукового товариства "Рух" Романові Левицькому, повідомляє УНІАН.

Впродовж серпня-вересня в обласному центрі діятиме виставка архівних документів, що ілюструють період українського національно-політичного руху цього періоду.

Обговорити на форумі