друкувати


15 випускників Прикарпаття отримали премії Героя України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-29 03:59:20
У всьому світі розповсюджене меценатство, коли заможні люди підтримують талановитих і обдарованих дітей. Підтримувати дітей – особлива чеснота, бо вони лиш починають свій життєвий шлях і найбільше потребують розуміння і визнання. Це добре розуміє Герой України Василь Ткачук, який одинадцять років тому, 16 липня, запровадив іменну премію для обдарованих випускників міста Коломиї, Коломийського і Снятинського районів.

Кожного року по п’ять претендентів на премію проходять ретельний відбір: їх висувають на премію рішенням шкільних педрад, потім кандидатури затверджують відповідні відділи освіти, а вже після цього своє рішення виносить уповноважена засновником комісія.

- За одинадцять років існування премії Героя України Василя Ткачука її лауреатами стали вже 167 випускників, - розповідає голова комісії з присудження премії Ольга Руданець. – Забезпечення справедливого, прозорого і гласного відбору претендентів залежить, насамперед, від дирекції кожної школи, від принципової позиції відділів освіти, від нашої компетенції. Приємно, що всю історію премії наша комісія не отримала жодної скарги на порушення тих чи інших умов відбору, а це означає, що ми дотримуємось їх у повному обсязі.

Цього року комісія присудила премію п’ятнадцятьом випускникам одинадцятих класів. У Коломиї лауреатами премії Героя України Василя Ткачука стали: Віталій Попадюк (Коломийська гімназія), Дарина Сахацька (ЗОШ №1), Артур Суворов (ЗОШ №4), Лідія Сивків (ЗОШ №6), Тетяна Волчак (ЗОШ №8). Серед випускників Коломийського району премії удостоєні Анастасія Микитин і Людмила Образюк (Лісний Хлібичин), Марія Когут і Ольга Савчук (Отинія), Віталій Красуцький (Підгайчики). Також п’ятеро випускників зі Снятинського району отримали премії Василя Ткачука. Діти отримали за свої високі знання перші нагороди, які стануть їм у пригоді при подальшому влаштуванні у житті. Не залишились без відзнаки за добру працю і класні керівники здібних випускників. Їм також вручили подяки, книги і розкішні букети квітів від Героя України Василя Ткачука. Премія стала добрим стимулом для учнів у здобутті знань і умінь, які будуть високо оцінені й знадобляться насамперед самим школярам на нелегкій життєвій дорозі.

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі