друкувати


Зонд у могилі Святого Павла. Знайдено рештки апостола

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-29 02:49:11
Рим. Папа не приховував емоції, які його переповнювали, у той момент коли він виголошував повідомлення, яке проливає світло на історію Церкви.

З допомогою зонда було зроблено відбір тканин кісток з могили Святого Павла, що знаходиться під однойменним римським собором. Аналізи, які були проведені, підтвердили те, що у могилі дійсно похований Святий Апостол Павло, повідомляє Corriere della Sera.

Рік Павла, присвячено двотисячолітньому ювілею з часу народження Апостола Павла, Павла з Тарсо, не міг пройти непомітно. Католицька церква була ініціатором розкопок і наукових пошуків для повної ідентифікації могили Святого Павла і наявних у ній решток. Щоб знати достеменно, чи дана могила належить першому папі і єпископу Риму. І розвіяти той туман непевності, який клубився навколо даної могили.

У Соборі, побудованому на честь людського апостола, під час церемонії, присвяченої віднайденню мощей Святого Павла, брала участь делегація від православної церкви з міста Константинополя (Істанбул). Бенедикт XVI пояснив усю делікатність даного аналізу: "У саркофазі, що не був відкритий жодного разу протягом двох тисячоліть, було пробурено невеличкий отвір, щоб через нього можна було пропустити спеціальний зонд, який взяв зразки тканин кісток". Потім ці дрібні фрагменти були піддані радіовуглецевому аналізу. Аналіз визначив, що дані мощі належать людині, яка проживала у проміжку між І та ІІ століттям нашої ери. Що являється підтвердженням того, що дані мощі належать нікому іншому, як Апостолу Павлу.

Автор: Семен САФАТ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі