друкувати


Україна не пускатиме до себе чехів без довідок

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-26 05:16:00
Україна у відповідь на дії чеської сторони, щодо надання українськими громадянами медичної довідки для отримання довгострокової візи, вимагатиме також від громадян Чехії довідки про стан здоровя для отримання дозволу на в'їзд в Україну терміном понад 90 днів. Про це в п’ятницю сказав заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлісєєв.

Ще минулої п’ятниці МЗС України надіслало офіційно чеській стороні ноту, в якій чітко зазначило, що починаючи з 1 липня українська сторона буде вимагати від громадян Чехії, які хочуть оформити довготермінові візи для в'їзду на територію України, надавати документи аналогічні тим, які вимагає чеська сторона щодо українських громадян, повідомляє UKRGAZETA.cz.

Як зазначає інформаційна аґенція "Українська правда", Україна діяла миттєво і чітко, керуючись базовими принципами міжнародних відносин, зокрема, принципом взаємності. Адекватною реакцією чеської сторони на такі дії українського МЗС було б скасування рішення чеської сторони про надання додаткових медичних документів на отримання довготермінових віз.

Обговорити на форумі