друкувати


Життя двох косівчан забрала вода

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-26 04:19:56
Життя ще двох краян забрала вода: потонули 21-літній чоловік та його 24-річний товариш. Цього разу пасткою для двох молодих мешканців Косівщини виявився канал, що оперізує Бурштинське водосховище.

Водойма ця технічна, тобто купатися та рибалити тут категорично заборонено, однак її береги були і є популярним місцем відпочинку не тільки для місцевих мешканців. У ці мальовничі місця приїжджають відпочивальники як з обласного центру, так і з сусідніх областей, повідомляє центр пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківській області.

Загиблі гостювали у свого товариша і були частими відвідувачами цих околиць. Плавати вони не вміли, тож лише грілися на сонечку та милувалися краєвидами. Що потягнуло одного із них тієї післяобідньої пори прогулюватися трубою, котра височить над плесом каналу, можна лише здогадуватися. Адже молодик не міг не знати, що глибина під трубою – близько чотирьох метрів. На жаль, ця прогулянка закінчилася невтішно: він посковзнувся і шубовснув у воду.

З берега за всім цим спостерігав його товариш. Коли голова юнака зникла під водою, він, не довго думаючи, кинувся на допомогу колєзі. Поспішаючи, мабуть, забув що плавати так і не навчився. Ще декілька разів на поверхнею води то з’являлися, то знову зникали дві голови. Молоді люди зімкнулися у смертельних обіймах, адже кожен розумів: до берега – далеко. Коли один із очевидців тих страшних подій кинувся юнакам на допомогу, було вже запізно: вони пішли під воду.

Повідомлення про трагедію до рятувальників Галицької рятувально-водолазної станції надійшло близько 16 години. Водолази уже знали, вирушаючи на це завдання: діставатимуть із дна водойми трупів. Проте навіть їх спантеличив юний вік та безглуздість смерті цих потопельників.

Хочеться сподіватися, що такі трагедії стануть засторогою для всіх: іноді надмірна самовпевненість чи нехтування елементарними правилами поводження біля водойм мають просто жахливі наслідки.

Обговорити на форумі