друкувати


Голова сільради жорстоко побила сироту

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-26 02:49:18
На Сумщині голова сільради жорстоко побила сироту.

...Спочатку вона била хлопця по обличчю. Врешті звалила з ніг і, притримуючи за одяг, почала примушувати його їсти землю. Потім, зовсім розпалившись, схопила вила, що стояли неподалік, і проткнула 12–річному підлітку стегно. Все це відбувалося у дворі дому, де той мешкає. А зухвалою і жорстокою нападницею стала голова місцевої сільради.

За фактом хуліганства прокурор області порушив кримінальну справу. "Зазвичай такими справами займаються слідчі органи управління внутрішніх справ, — пояснює начальник відділу прокуратури Сумської області Владислав Правдюк. — Однак враховуючи актуальність і резонансність випадку, а також те, що злочин вчинено стосовно неповнолітнього, провадження досудового слідства доручене слідчому Конотопської міжрайонної прокуратури".

Те, що сталося в селі Мельня Конотопського району, справді виходить за рамки буденності й логіки. Якщо сільчани обрали людину на таку посаду, передбачається, що вона адекватна. Звідки ж такий напад люті? Врешті, йдеться навіть не про посаду. Як жінка–мати могла познущатися над хлопчиком–сиротою, який живе під опікою бабусі?

Передісторію ситуації розповів Конотопський міжрайонний прокурор Олександр Муравенко. Побитий хлопчик навчається в одному класі з донькою голови сільради. І юні акселерати не знайшли іншої забави, як обмінюватися записочками, у яких були брутальні слова. "Поганий" підліток записки дівчини порвав. А "хороша" дівчинка сховала, і врешті їх побачила мати. Це так розлютило жінку, що вона вирішила терміново "виховати" хлопця: на правому стегні у того — півторасантиметрова рана від вил. На щастя, інвалідом він не залишиться, заспокоюють лікарі.

На голову сільради, відповідно до чинного законодавства, поширюються повноваження і гарантії депутатів місцевих рад. Але невже сільська громада не схоче покарати хуліганку?

Автор: Алла Федорина, "Україна молода"
Обговорити на форумі