друкувати


Соціальна відповідальність нафтовиків

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-26 01:05:24
Голова Івано-Франківської ОДА Микола Палійчук та заступник голови правління ВАТ "Укрнафта", депутат Івано-Франківської обласної ради Михайло Гнип підписали договір на фінансування програм соціально-економічного розвитку Прикарпаття за участю ВАТ "Укрнафта" на 2009 рік.

Як повідомили у прес-службі ОДА, договір передбачає виділення чотирьом районам: Богородчанському, Надвірнянському, Косівському і Рожнятівському, а також Болехівській і Яремчанській міським радам, на території яких "Укрнафта" видобуває корисні копалини, фінансової допомоги на суму вісім мільйонів 535 тисяч гривень.

"Між Івано-Франківською ОДА та "Укрнафтою" "завжди була хороша співпраця, і з кожним роком обсяг фінансової допомоги зростає, - сказав керівник Івано-Франківщини Микола Палійчук. - Окрім фінансування обласних програм, нафтова компанія допомагає тим населеним пунктам, в яких безпосередньо здійснюється видобуток нафти. Зокрема у місті Яремче та селі Микуличині за гроші ВАТ "Укрнафта" проводилося будівництво шкіл, церкви, реконструкція будинку культури.

У планах передбачено за виділені гроші товариства провести газифікацію сіл Надвірнянського та Рожнятівського районів, впровадити енергозберігальні технології у лікарнях Долинщини. добудову школи в селищі Битків Надвірнянського району, будівництво котелень в селах Долинського району.

За словами заступника голови правління ВАТ "Укрнафта" Михайла Гнипа, на Прикарпатті знаходиться сім структурних підрозділів "Укрнафти", в яких працюють близько сім з половиною тисяч осіб. В області видобувають 17 відсотків усієї української нафти і близько вісім відсотків газу. Отож і нафтовики і керівництво області повинні допомагати один одному.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі