друкувати


Сьогодні Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотичними засобами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-26 12:19:43
Сьогодні з нагоди Міжнародного дня боротьби зі зловживанням наркотичними засобами та їх незаконним розповсюдженням Генеральний секретар ООН Пан Гі-мун закликав усіх об’єднатися з метою надання допомоги тим, хто страждає від наркотичної залежності, і зменшення кількості небезпечних регіонів на планеті, де існує виробництво, оббіг та вживання наркотиків.

Послання Генерального секретаря:

"Цього року ми відзначаємо століття контролю над наркотиками – 100 років тому в Шанхаї зібралася Опіумна комісія, щоб зупинити масове розповсюдження опіуму. Пізніше конвенції організації Об’єднаних Націй сприяли боротьбі зі зловживанням наркотичними засобами та зменшенню його катастрофічних наслідків для окремих людей, сімей та громад.

Зловживання наркотиками можливо попередити, від наркоманії можливо вилікувати, наркотики можливо контролювати. Я закликаю держави-члени активізувати профілактичну діяльність та включити програми лікування від наркоманії до програм розвитку охорони здоров’я. Всесвітня організація охорони здоров’я та Управління Організації Об’єднаних Націй з наркотиків та злочинності продовжують співпрацювати з урядами та іншими партнерам, намагаючись розширити масштаби лікування від наркоманії по всьому світу.

Я також закликаю до всебічного втілення Конвенції Організації Об’єднаних Націй проти транснаціональної організованої злочинності і Конвенції Організації Об’єднаних Націй проти корупції. Ці документи можуть сприяти зусиллям з попередження і викорінення злочинності, котра пов’язана із наркотичними засобами і створює серйозну загрозу для безпеки в багатьох частинах світу.

Необхідно активізувати допомогу з метою розвитку, що буде надаватися тим країнам, де розповсюджено вирощування культур, що містять наркотики, а також виробництво та оббіг незаконних наркотиків. В цих країнах необхідно досягати зміцнення законності. За відсутності цього вони можуть зіткнутися із серйознішими перешкодами на шляху до досягнення цілей розвитку, проголошених в Декларації тисячоліття.

Сьогодні, у Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотиками та їх незаконним обігом, я закликаю усіх нас об’єднатися з метою надання допомоги тим, хто страждає від наркотичної залежності, і зменшення кількості небезпечних регіонів на планеті, де існує виробництво, оббіг та вживання наркотиків".


Джерело: Представництва Організації Об’єднаних Націй в Україні
Обговорити на форумі