друкувати


Опільські "гангстери"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-26 11:25:27
Двоє працівників Рогатинського райвідділу міліції, що на Івано-Франківщині, затримали молодиків, які, погрожуючи іграшковим пістолетом, хотіли пограбувати магазин.

Міліціонери отримали повідомлення про те, що в одній з крамниць перебувають невідомці з пістолетом і погрожують зброєю продавчині. Оперуповноважений сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Ярослав Босий і міліціонер-водій негайно завернули автомобіль на вулицю Миру, де розташована крамниця. На час приїзду міліціонерів з магазину саме виходили троє осіб. Двох з них оперативник упізнав одразу. Ними були місцеві мешканці, один з яких щойно звільнився з місць позбавлення волі, інший теж свого часу мав проблеми з Законом. Щоправда, як з’ясувалося згодом, основним винуватцем тривожного повідомлення був третій з цієї компанії.

Якраз у нього при поверхневому огляді міліціонери вилучили предмет, схожий на пістолет Макарова. На щастя, зброєю виявився пневматичний пістолет без магазину і набоїв. Одначе цією "іграшкою" 19-річний житель Івано-Франківська не на жарт перелякав продавчиню крамниці, коли кількома хвилинами раніше спрямував дуло пістолета у бік 32-річної жінки. Встановлено, що компанія зайшла в крамницю, щоб купити продукти харчування. І те, що нетверезий молодик вважав свою витівку ніби жартом, не означає, що ці дії не стануть підставою для проведення серйозної перевірки обставин та мотивів учиненого.

Не виключено, що затриманого притягуватимуть до кримінальної відповідальності за погрозу вбивством. З іншого боку, неадекватна поведінка цієї особи могла спричинити непередбачувані наслідки, адже не до жартів, коли в міліцію надходить повідомлення про зловмисника зі зброєю у руках.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, СГЗ УМВС в області
Обговорити на форумі