друкувати


Грамоти та грошові премії до Дня молоді

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-26 10:01:35
Вчора під час урочистого розширеного засідання Координаційної ради з питань молодіжної політики голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації М.Палійчук, Івано-Франківської обласної ради І.Олійник привітали молодих людей області з наступаючим святом - Днем молоді - та вручили грамоти голови обласної державної адміністрації, голови обласної ради і грошові премії.

Метою відзначення є підвищення ролі молодих людей у суспільному та громадському житті області, стимулювання самореалізації, пошанування кращих особистостей, які здійснюють вагомий внесок у культурне, соціальне, економічне життя суспільства, що сприяє позитивним зрушенням у молодіжному середовищі, повідомляє прес-служба ОДА.

За вагомий внесок у реалізацію державної молодіжної політики і з нагоди відзначення в області Дня молоді грамоти голови обласної державної адміністрації, голови обласної ради отримала 21 молода особа. Також в цей день відбулося нагородження керівниками області відзнакою "Молодий лідер Прикарпаття – 2009". Цього року визначено кращих молодих людей у 10 номінаціях.

У номінації "Кращий молодий митець" нагороджується Никорак Любомир Ярославович – головний спеціаліст управління культури виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, керівник Івано-Франківського муніципального оркестру народної музики "Рапсодія", заслужений артист України. Під керівництвом Никорака Любомира Ярославовича муніципальний оркестр народної музики "Рапсодія" здобув широке визнання як на території області, так і за її межами, є лауреатом та дипломантом багатьох Міжнародних конкурсів, численних фестивалів та музичних імпрез, неодноразово репрезентував українське народне мистецтво у Республіці Польща, Румунії, Латвії, Німеччині, Франції та США.

"Кращим молодим соціальним працівником стала Прибуш Ірина Остапівна – провідний спеціаліст відділу методичного забезпечення соціальної роботи обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. За час роботи в обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірина активно долучилася до створення та діяльності соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, випускників шкіл-інтернатів, що у м.Калуші, забезпечує діяльність Служби соціального супроводу молоді, яка знаходиться в місцях позбавлення волі або повернулася з місць позбавлення волі.

За тисячі добрий справ перемогу у номінації "Кращий молодий волонтер" здобула Ільтьо Оксана Михайлівна – студентка Педагогічного інституту Прикарпатського національного університету імені В.Стефаника. вона є здібним організатором соціальних групових та масових заходів з профілактики негативних явищ в дитячому та молодіжному середовищі, є активістом "Школи волонтерів", неодноразовим учасником Всеукраїнського збору волонтерських загонів та молодіжних громадських організацій "Козацькими шляхами".

"Кращим молодим журналістом" була визначена Тугай Олександра Василівна – редактор відділу культури та освіти газети "Галичина", яка активно працює у висвітленні актуальних питань української культури, книгодрукування, театру, літератури, сім’ї та родинних цінностей. Є автором тематичних сторінок "Культура", "Галченя" (сторінка для дітей). У номінації "Кращий молодий рятівник" переміг Грабовецький Богдан Володимирович – начальник СДПЧ – 1 м.Івано-Франківська, майор служби цивільного захисту. Чоловік під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка виникла внаслідок стихійного лиха 27-30 липня 2008 року за допомогою спеціальної інженерної техніки врятував вісімнадцять людей, мешканців с.Петрилів Тлумацького району. 29 квітня 2009 року врятував двох неповнолітніх дітей під час ліквідації пожежі, що виникла у одній з квартир обласного центру.

Серед міліціонерів нагородили Цибульського Володимира Володимировича – оперуповноваженого відділу розкриття майнових злочинів та незаконних заволодінь автотранспортом управління карного розшуку управління Міністерства внутрішніх справ України в області. Лейтенант міліції неодноразово відзначився у розкритті тяжких, резонансних злочинів. Брав активну участь у затриманні членів злочинної групи, яка на території Калуського району та м.Івано-Франківська вчинила більше десятка квартирних крадіжок.

У номінації "Кращий молодий медик" першою стала Конюська Мар’яна Йосипівна – лікар-ендоскопіст обласного фтизіопульмонологічного центру. Жінка проводить велику роботу щодо забезпечення виконання обласної Програми протидії захворюванню на туберкульоз у 2007 – 2011 роках, надає методичну допомогу у підготовці лікарів-ендоскопістів лікувально-профілактичних закладів області.

"Кращим молодим педагогом" став Яремчук Юрій Юрійович – вчитель музики Бабченської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Богородчанської районної ради. Він добре володіє ефективними формами і методами навчання, на високому рівні організовує індивідуальну, групову та колективну форми роботи з учнями. Активний учасник всіх районних мистецьких свят, постійно бере участь у різноманітних регіональних та всеукраїнських конкурсах.

У спорті нагороди отримала Дем’янчук Яна Володимирівна – учениця Республіканського вищого училища фізичної культури. Дівчина у 5 років почала займатися спортивною гімнастикою, з 2009 року є "Майстром спорту України міжнародного класу". З 2006 року зарахована до складу збірної команди України зі спортивної гімнастики. З 2000 року є неодноразовою чемпіонкою та призеркою обласних, міжнародних змагань, срібна призерка Відкритого чемпіонату України Міністерства освіти і науки України.

У номінації "Кращий координатор молодіжного проекту" нагороду отримала Бардяк Євгенія Мар’янівна – автор проекту "Перша приватна станція швидкої допомоги". Вона є головою молодіжної громадської організації "Молода Просвіта". Цього року стала переможцем обласного конкурсу бізнес-планів підприємницької діяльності серед молоді. Проект "Перша приватна станція швидкої допомоги" направлено на Всеукраїнській конкурс бізнес-планів підприємницької діяльності серед молоді.

Обговорити на форумі