друкувати


"Потяг до Яремча" прибуде знову

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-25 11:50:46
Торік - уперше - відбувся літературно-музичний фестиваль "Потяг до Яремча". Нинішнього року фестивальне дійство пройде 25 липня. Організаторами цьогорічного фесту виступили музична організація "Shok sound", арт-кафе клуб "Химера", благодійна фундація ім. Короля Юрія і літературний часопис "Потяг 76".

Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту долучилося також.

Як і торік, фестиваль складатиметься з кількох актів: музичного, літературного, художнього та кінематографічного, а цього року - і спортивного. Літературну атмосферу створюватимуть Тарас і Юрій Прохаськи, Юрко Іздрик, Олександр Бойченко, Ірена Карпа, Лесь Белей, Тарас Жеребецький, Андрій Любка, Валентин Кузан.

Художня група Яреми Стецика знову розмальовуватиме учасників фестивалю, а також вони разом з івано-франківськими митцями спробують відобразити дух свята на полотні. Всі картини буде виставлено на аукціон, а кошти з нього, вже традиційно, підуть на благодійність.

Новинкою фестивалю буде його спортивна частина, на якій проведуть богатирські змагання. А Петро Буяк розповідатиме казки-байки. Кінематографічну частину цього року теж змінили - кіноманам демонструватимуть короткометражні українські мультики.

Концертна програма буде доволі насиченою, адже виступатимуть гурт "Джамбібуб" і "Троица" з Білорусі, "Zdob Si Zdub" з Румунії та наші "Цвіт Кульбаби" і "Брати Гадюкіни". А після музичної частини організують етнодискотеку.

Як бачимо, програма фестивалю цікава і насичена, вона задовольнить найвибагливіших. Щоб оцінити фестиваль, треба зробити мало - приїхати. Час збирати фестивальні наплічники ще є, повідомляє Галичина.

Обговорити на форумі