друкувати


Частинка Ватикану в Києві

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-24 06:00:28
У центрі Києва офіційно з’явилася територія Ватикану – Київський міський голова Леонід Черновецький урочисто передав Апостольському Нунцію в Україні Архієпископу Івану Юрковичу Державний акт на право власності Святим престолом (Ватикан) на земельну ділянку за адресою вул. Тургенєвська, 40, площею 0,23 га. Повідомляє прес-служба КМДА.

"Приємно, що ми передали право власності на ділянку саме 23 червня 2009 року – у день святкування обрання на престол Папи Римського Бенедикта XVI. Крім того, саме у цей день 8 років тому Україну відвідав Папа Іоан Павло ІІ. Таким чином ми не лише висловлюємо свою повагу до католицької церкви, а й робимо ще один крок до утвердження віри та духовності у столиці, що є пріоритетним напрямком роботи столичної влади", – сказав Леонід Черновецький.

Міський голова додав, що збирається відвідувати Нунція у його резиденції і просити його молитися за Україну.

"Ми звернулися до дипломатичних місій практично всіх країн щодо можливості придбання ними земельних ділянок, на яких розташовані їх резиденції. Це важливо не лише для бюджету нашого міста, а й для самих країн, які мають представництва в Україні", – сказав Леонід Черновецький.

Обговорити на форумі