друкувати


Заміниш вікна — зігрієш школярів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-23 01:55:09
На черговій колегії ОДА керівник області Микола Палійчук приділив особливу увагу питанню енергозбереження в освітніх закладах області, що є важливою складовою підготовки до нового опалювального сезону.

За інформацією прес-служби ОДА, на Івано-Франківщині останні п’ять років в закладах освіти області замінено 430 енергоємних опалювальних котлів на економні. 31 котельня переведена на електроенергію. По п’ять таких котелень працюють у Верховинському та Рожнятівському, чотири – у Тлумацькому, по три в Долинському і Снятинському районах і місті Яремче. Водночас в закладах освіти ще 52 котельні експлуатуються зі старими енергоємними котлами.

До речі, цього річ по навчальних закладах області передбачено ряд заходів по енергозбереженню. Зокрема, до 15 вересня передбачено перехід на альтернативні види палива: відходи деревини, пелети, соломи на 40 об’єктах. Важливо також замінити вікна. За словами Миколи Васильовича, зараз область співпрацює з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку по програмі заміни дерев’яних вікон на пластикові у навчальних закладах, лікарнях, клубах, Народних домах та сільрадах.

На переконання губернатора, тільки замінивши вікна, можна приступати до модернізації котелень, бо часто бувало так, що споруджували або оновлювали котельню, потім міняли вікна і виявлялося, що котельня має більшу потужність, аніж потрібно. Отож на початку 2009 року в 51 навчальному закладі Івано-Франківщини було повністю проведено заміну вікон на металопластикові.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі