друкувати


Борг 43 млн грн - платіть, бо замерзнемо

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-23 01:51:16
Івано-Франківськ незабаром може залишитись без газу. Обласному центру Прикарпаття не дадуть жодних лімітів через борг місцевого "Теплокомуненерго" перед ДК "Газ України". Про це заявив заступник міського голови Олександр Дерев’янко.

На сьогодні борг міста становить 43 мільйони гривень. Віддавати, звісно, нема чим. Та й платоспроможність громадян значно понизилася. Ще за минулі опалювальні сезони івано-франківці недоплатили тепловикам понад 30 мільйонів гривень. Якщо упродовж кількох наступних днів із боргами не розрахуватися — міські котельні, які обслуговує "Теплокомуненерго", таки будуть відключені від газу.

За словами пана Дерев’янка, через заборгованість із першого липня, лімітів для міста вже не буде. Проблему взяв під особистий контроль очільник області Микола Палійчук. Наразі робиться все, аби мешканці міста через декілька місяців не ловили дрижаків у по своїх домівках. Ймовірно, борги або реструктуризують, або якось домовляться із ДК "Газ України". Ще одним виходом зі складної ситуації є позика в ощадбанку. Якщо нічого не вирішать, то місто просто відмовиться від безлімітного палива,а бо у помешканнях івано-франківців не буде гарячої води.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі