друкувати


Івано-Франківськ як case study

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-23 01:45:56
23 червня Культурно-мистецький центр "Є" запрошує Вас на відкриту дискусію на тему: "Івано-Франківськ як case study: навіщо створювати мистецтво у публічному просторі?" Місце проведення - 4 поверх. Початок - 18 година.

Модератори зустрічі:Йоанна Варша, кураторка, Варшава,Катерина Ботанова, критик, Київ.

Упродовж 4 днів 15 культурних менеджерів, кураторів і митців з 7 міст України, зібравшись в Івано-Франківську на семінар, обговорюватимуть питання мистецьких проектів у публічному просторі.

Дискусії супроводжуватимуться мистецькими розвідками в нетрі міста, провідниками в яких будуть письменник Тарас Прохасько та історик архітектури Жанна Комар. Результати своїх мистецьких зустрічей і свій зовнішній погляд на місто учасники семінару винесуть на відкрите обговорення з творчою громадою Івано-Франківська.

Під час дискусії обговорюватимуться питання культурної географії Івано-Франківська, закинутих і нецікавих місцин чи проблем, які могли би стати підґрунтям для мистецьких проектів у місті, стосунків публічного мистецтва з громадою міста.

Поняття "публічного простору" є одним із ключових у дискурсі сучасної культури у світі, оскільки вміщає в себе низку важливих не лише мистецьких, а й суспільних питань: приватне-публічне, особа-держава, приватне-корпоративне, мистецтво як суспільно активний процес, мистецький потенціал змін тощо. В українському контексті розуміння його є дуже розмитим, а дискусії про суспільну й соціальну роль мистецтва (навіть за сьогоднішніх політичних та економічних умов) й досі є надзвичайно млявими.

Обговорити на форумі