друкувати


Електронний паспорт з гнучким OLED-дисплеєм

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-22 05:16:20
Новина про те, що компанія Samsung Mobile Display (Південна Корея) спільно з Bundesdruckerei (Німеччина) планує створення документів нового покоління, поширилася ще в 2008 році. Мова йшла про електронні паспорти, оснащені гнучким OLED-дисплеєм на основі органічних світлодіодів. Ця розробка повинна була вивести на новий рівень можливості ідентифікації і забезпечити захист від підробок.

В той період був розроблений концепт паспорта під назвою e-passport з тонким гнучким AMOLED-дисплеєм і інтегрованим джерелом живлення. Розробники планували замінити цей спосіб живлення бездротовою передачею енергії дисплею від зовнішнього зчитуючого пристрою. Підлягало заміні й статичне зображення господаря документа, його планувалося замінити анімацією з поворотом голови праворуч ліворуч. Товщина даного концепту становила 700 мкм.

Реальна версія паспорта була виконана в досить стислі терміни, і фахівці компанії Samsung вже продемонстрували можливості своєї останньої розробки. Дисплей паспорта має роздільну здатність 320×240 пікселів, підтримку зображення 260000 кольорів. З'явилася й обіцяна анімація, і бездротова передача енергії. Можливо це RFID-рідер, випромінювання якого приводить картинку в дію, або індукційна зарядка.

Якщо система захисту електронних документів виявиться ефективною, а сама новинка надійною, то, можливо, будуть випущені і інші різновиди документів з AMOLED-дисплеєм, такі як ідентифікаційні номери і водійські посвідчення.

Джерело: Новости технологий
Переклад: Олег Бородач, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі