друкувати


Дощ завадив проведенню турніру з боксу в Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-22 03:58:11
В Коломиї 19-20 червня проходив IV Міжнародний турнір з боксу імені Петра Федоровича. В п’ятницю о 17 год. в ФСК "Локомотив" пройшли перші 10 боїв по 3 раунди. Основне ж дійство планувалося на суботу.

Місто дуже ретельно підготувалося до цього турніру, адже такого він розмаху ще не набував. Всім було цікаво подивитися на боксерів з Австралії, Ірландії, Німеччини, Росії та Молдови та повболівати за наших. З метою доступу широкої аудиторії до свята спорту було вирішено оргкомітетом провести фінальні найцікавіші бої в центрі міста. Все було ретельно продумано та сплановано: переддень закрили для автомобільного руху головну вулицю та спорудили на ній сцену з імпровізованим рингом. Ця подія в прямому ефірі мала транслюватися по місцевому телебаченню та в Інтернеті.

Єдине, що не вдалося взяти під контроль – це погоду, яка виявилася досить норовливою та неприхильною до коломиян. 19 червня день радував всіх своїм сонечком та теплом, але прогнози погодних умов на суботу були невтішними. З самого ранку похолодало та накрапав маленький дощик, та надії все ще залишалися на феєричне дійство. Перед самим початком о 19 год. Почалася злива. Було таке враження, наче Хтось навмисне над Коломиєю проколов небеса і вся вода вилилася на неї. Навіть благословення Преосвященного Владики Кир Миколи Сімкайла не допомогло...

На сцені задовго до початку свята лунала запальна музика, яка скликала коломиян звідусіль. Перед початком на сцені виступали танцювальні колективи дівчат. Потім на сцену вийшли представники від міської влади та оргкомітету. Приїхали високоповажні гості навіть з Івано-Франківська. Після гарних промов прозвучав національний гімн України, який виконав гітарист Андрій Гулай.

Передбачалося провести 15 цікавих боїв. Першими (і, як виявилося, останніми) на ринг вийшли учасники у ваговій категорії до 42 кг Клей Вотермен (Австралія) та Петро Повшенюк (Україна). Гонг вказав на початок бою, і відразу ж, після кількаразового падіння обох спортсменів, зустріч було припинено. Дощ намочив покриття рингу, воно стало дуже слизьким та непридатним для проведення змагань. І жодне накриття над рингом від негоди не врятувало. Крім того, ще й освітлення відмовило.

Організатори з гіркотою визнали свою неспроможність приборкати стихію та перенесли змагання в ФСК "Локомотив". Найтерплячіші глядачі (серед них і я) поспішили додому, щоб просохнути та випити склянку гарячого чаю.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі